Hyundai стала найприбутковішою публічною компанією Південної Кореї

Hyundai oбійшлa Samsung і стaлa нaйприбуткoвішoю публічнoю кoмпaнією Півдeннoї Кoрeї. Прo цe пoвідoмили нa сaйті Korea Times.

Hyundai мала успішний дим, під дни якого її продажі та прибуток значно збільшилися. Автовиробник опублікував звіт для доходи, в якому сказано, що виторг зріс бери 24,7% порівняно з 2022 роком.

Операційний прибуток Hyundai став в 86,3% більше. Компанія змогла продати сверху 13,2% більше автомобілів точно по всьому світу з січня прежде березня 2023 року, ніж минулого року.

Експерти наголосили, що бренду вдалося значно збільшити частку своїх кросоверів сверху ринку. Також стає популярнішим суббренд Genesis.

По (по грибы) перший участок 2023 року було продано майже 66 тисяч електромобілів Hyundai. Це получай 48% більше, ніж торік.

Наразі автовиробник спрямовує основні зусилля сверху виробництво електрокарів. Компанія просуває плани створення заводу з виробництва акумуляторних батарей в штаті Джорджия спільно з південнокорейською компанією SK On. Загальний обсяг інвестицій у спільне підприємство, як очікується, сягне 5 мільярдів доларів.