Ізраїль вперше збив ракету в космосі

Ізрaїльськa систeмa прoтирaкeтнoї oбoрoни Arrow впeршe збилa рaкeту, випущeну пoвстaнцями-xуситaми в Ємeні, пoзa aтмoсфeрoю Зeмлі, ввaжaється, щo цe пeршe збрoйнe зіткнeння в кoсмoсі, пoвідoмляє в нeділю The Telegraph.

Як пoвідoмляють, бaлістичнa рaкeтa булa запущена з Ємену хуситами, що підтримуються Іраном, і пролетіла майже 1000 миль (близько 1600 км — ІФ-У) надо Аравійським півостровом в шляху впредь до своєї мети — ізраїльського портового міста Ейлат.

В Армії оборони Ізраїлю заявили, що системи військово-повітряних сил відслідковували траєкторію ракети і перехоплювали її "в найбільш вдалий дни і в найбільш сприятливому місці".

Балістична антиспутник, запущена в понеділок, була ракетою "Кадер" — покращеною версією іранської розробки "Шахаб-3". Маючи довжину понад 50 футів (15 метрів – ред.), "Кадер" несе фугасну боєголовку, а дальність його дії дозволяє всьому Ізраїлю опинитися возьми відстані удару від хуситів, які одним пыхом оголосили війну Ізраїлю і є ключовою частиною альянсу, що підтримується Іраном.

В АОІ оприлюднила невелику кількість подробиць для перехоплення, відомо, що возьми озброєнні ВПС Ізраїлю брать под защиту кілька батарей систем Ради Arrow-2, які використовують гіперзвукові ракети-перехоплювачі на знищення ракет, що наближаються в космосі. Міністерство оборони Ізраїлю опублікувало відео, що показує побудьте на месте перехоплення, для якому получай зображенні в штучних кольорах ледь помітна циліндрична форменная одежда балістичної ракети, що наближається, перш ніж вибух розмазується после екрану. Держи фотографіях з Ейлата поди слід диму від ракети-перехоплювача Arrow, а мешканці повідомили, що чули сильний вибух із землі.

Спочатку американо-ізраїльський прожект Arrow була розроблена во (избежание боротьби з іракськими ракетами "Скад", якими ізраїльські міста були вражені під момент першої війни у Перській затоці. Режим ПРО Arrow спеціально створювалася к боротьби з такими цілями та була вперше розгорнута близько 25 років тому.

"Успішне перехоплення — це щось більше, ніж просто-напросто захист жителів Ейлата і завдання удару в соответствии с хвастощі хуситів", — заявив представник ізраїльського міністерства оборони. "Насамперед це доставлять Ірану, який стояв из-за запуском і поставив ракети, що Ізраїль має можливість діяти проти його ракетної програми, і це має набагато ширші наслідки для того регіонального конфлікту".